Skip to the end of the images gallery Byt navigering
Skip to the beginning of the images gallery Byt navigering
Laga kryddigt
Etiopisk & Eritreansk mat för svenska kök
ePUB
7,0 MB
Licenskryptering
ISBN-13: 9789174639537
Förlag: Books on Demand
Utgivningsdatum: 12.09.2013
Språk: Svenska
finns som:
149,00 kr
inkl. moms
Tillgänglig för nedladdning
Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information
För att kunna läsa den här DRM-skyddade e-boken, måste du ha ett Adobe-ID och använda läsprogramvara som kan hantera Adobe DRM. Mer information
För att kunna läsa den här DRM-skyddade e-boken, måste du ha ett Adobe-ID och använda läsprogramvara som kan hantera Adobe DRM. Mer information
Inspirerad av sina barns och barnbarns intresse för den traditionella etiopiska och eritreanska maten, har bokens författare Gennet Awalom valt ut recept och anpassat dem till svenska kök vad gäller mått och tillagningssätt. Resultatet har blivit en kokbok som tar oss med in i en ny värld av smaker och dofter.
I den etiopiska och etritreanska matkulturen är Berbere, den spanska pepparn, som är mald och blandad med över tio sorters kryddor, huvudkryddan. Den använder man i en mängd olika rätter och den ger maten dess speciella karaktär. Ett annat måste på det etiopiska och eritreanska matbordet är injera, som det kallas i Etiopien, eller Taita, som det kallas i Eritrea. Det är ett pannkaksliknande och syrligt bröd som har samma viktiga roll i kosthållet som potatis och ris har i Sverige.
Lycka till när du provar dig fram – våga laga kryddigt!
I den etiopiska och etritreanska matkulturen är Berbere, den spanska pepparn, som är mald och blandad med över tio sorters kryddor, huvudkryddan. Den använder man i en mängd olika rätter och den ger maten dess speciella karaktär. Ett annat måste på det etiopiska och eritreanska matbordet är injera, som det kallas i Etiopien, eller Taita, som det kallas i Eritrea. Det är ett pannkaksliknande och syrligt bröd som har samma viktiga roll i kosthållet som potatis och ris har i Sverige.
Lycka till när du provar dig fram – våga laga kryddigt!
Skriv din egen recension
Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.