I spritens värld finns så mycket att hämta och om man betraktar hur spriten beter sig och verkar så kan man inte annat än både skrämmas och fascineras över den effekt den har på såväl vår samtid som vår historia.
För att kunna delge er vad som har underhållit mina tankar under dessa år kommer här spritens historia genom världshistorien och dess väg in i vårt samhälle och på vilket sätt den kom in och vad eller kanske vem den egentligen är.
Jacqueline ”Jackie” Minneau, född 1988, ägare och grundare sedan 2013 av Art of Spirits. Företaget är mångfacetterat Jackie är konsult inom bar- och restaurang, men hon föreläser och utbildar även om sprit och alkohol. Här bedriver hon också produktutveckling för produkter både med och utan alkohol och arbetar även med catering och events för både företag och privatpersoner. Tidigare har Jackie bland annat recenserat barer i Stockholm, tagit fram Cherry Poppins, en specialkomponerad läsk som distribueras till förmån för World Childhood Foundation. Destillerad filosofi är Jackies andra bok. Den första One Fancy Place – och sjutton cocktails utan alkohol, 2017 gavs ut i ett samarbete med bland andra Robert Bohman, då denne grundande behandlingshemmet The Drawing Room. Boken handlar om att skapa nya smaker och lyxiga drinkar utan alkohol, och berättar den intressanta historia som många drinkblandningar och smakkombinationer har.
Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.